Digitale Nomader

Hvad gør man når man har en drøm om at være sammen med sin kone og sine børn, og savner tiden som backpacker? Man lægger en plan og fører den ud i livet 🙂

Faktisk er der flere og flere der lever som “digitale nomader” – altså en slags moderne digitale vagabonder, der oplever verden samtidig med at de tjener til dagen og vejen på internettet.

Kan alle blive digitale nomader?

Det er ikke et liv der tiltaler alle, og det er heller ikke alle der bare kan skifte deres faste bopæl ud med et liv på farten. Det kræver at for det første at man kan klare sit arbejde på en computer med en internetopkobling. For det andet kræver det at man kan leve på meget lidt plads. Når vi flytter ind i autocamperen, får vi noget der svarer til 10-12 kvadratmeter, altså omkring 4 kvadratmeter pr person.

Det kræver med andre ord at man elsker at være sammen, og at man kan leve med at man ofte er nødt til at sætte familien og fællesskabet over egne umiddelbare behov. Der er naturligvis stor forskel på at være single digital nomade eller man, som i vores tilfælde, er sammen om det som familie.

Men kan man bare sådan melde sig ud af samfundet?

Tja, det er ikke helt let, men det er muligt :-).

Når man bliver registreret som udrejst, mister man retten til at blive behandlet gratis i det danske sundhedssystem. Man mister også retten til tilskud fra sygesikringen til tandlægebesøg mm. Vi forbliver danske statsborgere, men bor ikke længere i Danmark. En stor post på vores budget kommer derfor til at blive rejseforsikringer, så vi er sikret ved sygdom, tyveri, havari etc.

Til gengæld slipper vi for afdrag på realkreditlånet, regninger for vand, varme og renovation osv.

…og bare det at hver dag ikke ligner den forrige er noget vi ser virkelig meget frem til :-).

2017 skal være året..

I år skal det være! Far Brian har knoklet med firmaet i de kolde vintermåneder, og når april banker på døren skal huset sættes i stand og gøres salgsklar. I maj måned bliver huset sat til salg til en rigtig skarp pris, og når det er solgt skal der kigges på autocamper – og så er det afsted :-).

Pigerne er nu 6 og 7 år gamle, og har dermed nået en alder hvor store oplevelser bliver til en varig del af hukommelsen, og vi kan dermed begynde at samle på minder – BIG TIME!

I første omgang vil vi køre rundt i Skandinavien, Storbritannien og Europa, men har allerede planer om at tage nogle afstikkere (uden autocamper) til Asien og Sydamerika, da Far Brian har nogle steder han brænder for at vise resten af den lille familie :-).

Udover de jævnlige indlæg fra vores rejse gennem livet, regner vi med at kombinere vores årlige sommerferiebesøg i Danmark med foredrag og bogudgivelser.

Sammen med indtægten fra vores webshop, gør det os forhåbentlig i stand til at lægge lidt til side til en hyggelig alderdom, så vi ikke kun skal leve af de gode minder når den tid kommer 🙂

digital nomade

digital nomade

Digitale nomadebørn?

Ja, mange vil nok tænke “hvad skal der dog ikke blive af de to stakkels piger?”, når de sådan bliver slæbt med ud i verden – uden skole – uden venner – uden privatliv :-(.

Nej, der er også helt forfærdeligt hvad vi kommer til at byde dem, men vi vil forsøge at gøre det godt igen ved at være nærværende, ved at ville dem, ved at have tid til dem, ved at undervise dem, ved at hjælpe dem med at opsøge nye venskaber – vel at mærke venskaber de selv udtrykker ønske om at opsøge – og derefter hjælpe dem med at holde venskaberne i live via telefon, Ipad, Skype, youtube, og ikke mindst tilbagevendende samvær med disse venner. Vi bestemmer jo selv hvor vi vil køre hen, så selvfølgelig vil vi opsøge de venner de med garanti får når vi møder nye mennesker og børn rundt omkring i verden.

Må man da hjemmeundervise sine børn?

Ja, det er faktisk en grundlovssikret rettighed. Vi har undervist vores piger siden de blev født, og har officielt hjemmeundervist Isabella i snart 2 år nu. Selvom vi (endnu) betaler dansk skat, får vi ikke noget tilskud til undervisningen, og skal derfor betale alt selv, inkl. skolebøger og andre undervisningsmaterialer. Man har regnet ud at det koster mellem en halv og en hel million at føre et barn igennem folkeskolen, så man kan roligt sige at vores valg sparer samfundet for en masse penge :-).

Det er naturligvis ikke derfor vi gør det. Du kan læse mere om “worldschooling” her

digital nomade