Grønskolling – Vores anmeldelse

Ligesom Vegansk Velvære som vi tidligere har anmeldt, er Grønskolling også lidt af en klassiker i vores køkken :-).

Begge bøger er skrevet af skønne veganske kvinder, der brænder for vegansk madlavning og den veganske sag i det hele taget.

Men – hvor Vegansk Velvære udmærker sig ved at være utroligt let at gå til for ikke-veganere, da de fleste opskrifter kan laves med ingredienser, der findes i de fleste køkkener – lægger Grønskolling op til, at du anskaffer dig nogle ingredienser, der endnu ikke har fundet vej til den brede befolkning.

..og nej, det er ikke raketvidenskab, og ja, de fleste af disse ingredienser har de fleste veganere allerede på lager, men det er noget man lige skal have i tankerne, inden man pakker bogen ind som julegave til din kødspisende svigermor :-).

grønskolling

Ovnbagte enchiladas med sorte bønner (s. 120)

Grønskolling forklarer flot..

Heldigvis er Johanne Mosgaard utrolig god til at forklare, hvad der gemmer sig bag de for svigermor “ukendte” ingrediensnavne, så hvis hun er lidt nysgerrig af natur, vil der åbenbare sig en helt ny verden – og det er jo ikke så ringe endda :-).

grønskolling

Quinoasalat med grøntsager (s. 75)

“Ny” viden og hjælp til veganisering af gamle favoritopskrifter

Afsnittene Mælk til mennesker, Alternative proteinkilder samt Makro- og mikronæringsstoffer er spændende læsning, og vil nok kunne få de fleste ikke veganere til at studse lidt 🙂

..og afsnittet om “Sådan erstatter du æg” er noget mange vil have stor gavn af at læse, da det giver flere forskellige bud på æggeerstatninger, så man senere selv kan “veganisere” sine favoritretter.

grønskolling

Energikugler (s. 181)

Grønskolling – Fin variation

Bogen er delt fint op i underafsnit, så der både er lidt til den sunde og den søde tand.

Her er et par af afsnittene:

  • Dressinger, dipping og sauce
  • Salater, supper og andre lette måltider
  • Små snacks, fingermadder og mindre retter
  • Store måltider
  • Bagværk
  • Søde sager

Som du kan se er det lidt af det hele, og har man lyst til mere i samme stil, hopper man bare over på hendes blog “Englerod“, som har været en inspiration for os, siden vi blev veganere i 2015.

grønskolling

Kokosbomber (s. 170)

Mangler der slet ikke noget?

Personligt kunne vi da godt ha tænkt os et afsnit om desserter ;-), men på den anden side kunne vi jo bare lave en portion nicecream og nyde det sammen med en af de smukke tærter (Æbletærte s. 173 og Cremet bærtærter s. 174), så det skal ikke få lov til at trække ned på den samlede bedømmelse :-).

grønskolling

Peanutbuttercookies (s. 164)

Bedømmelsen

    

Ligesom Vegansk Velvære, bør Grønskolling være en fast bestanddel i ethvert vegansk køkken med respekt for sig selv.

Der er faktisk ikke så meget mere at sige. Hvis du endnu ikke har fået fingre i bogen, er det bare med at komme afsted til boghandlen :-).

181 sider, hardback – udgivet 2016 af Politikens Forlag, København – ISBN: 978-87-400-3517-9

Forfatterens blog: http://englerod.dk

grønskolling

..fantastisk billede fra bogen :-).