Havregrød med kokosmel
Jeg elsker grød og heldigvis elsker min familie ligeså meget grød, som jeg selv gør 🙂 Selvom en helt almindelig havregrød smager godt (især med lidt sukker på toppen 🙂 ), så kan man godt blive ret træt af det, men så hjælper det at peppe den lidt op. Det kan man let gøre uden at det tager meget længere tid at lave, end den normale udgave. Lidt tørret frugt og kokosmel gør underværker. Pynt den så med nødder og frisk frugt på toppen, så bliver det ikke bedre… Det skulle dog lige være, hvis man har lidt hjemmelavet rabarbersirup til at stå i køleskabet. Det smager virkelig lækkert med sirup oven på hele molevitten og så bliver grøden pludselig en lækker sommerret 🙂
Find andre af mine opskrifter på grød her:
- http://kernefamilien.dk/hjemmelavet-oekologisk-speltgroed/
- http://kernefamilien.dk/groed-med-soyamaelk/
- http://kernefamilien.dk/vegansk-risengroed/
Opskrift på havregrød med kokosmel
Denne opskrift svarer til ca. 4 portioner
Ingredienser:
- 10 tørrede abrikoser
- 1 dl rosiner eller tranebær
- 4 dl havregryn
- 1 l soyamælk
- 6 spsk. kokosmel
- 0,5 tsk. salt
Tilbehør:
- Forskellige slags hakkede nødder
- Frisk frugt skåret i tern
- Lidt rabarbersirup
Fremgangsmåde:
- Skær abrikoserne ud i tern
- Hak nødder (skal bruges som tilbehør ovenpå grøden, når den er færdig)
- Skær den friske frugt i tern (skal bruges som tilbehør ovenpå grøden, når den er færdig)
- Kom abrikoser, rosiner, havregryn, soyamælk, kokosmel og salt i en gryde og bring det hele i kog.
- Kog det med mild varme i 3 minutter
- Server grøden med nødder, frugt og rabarbersirum.
Værsgo´ – Nyd den lækre havregrød med kokosmel – Velbekomme!
Lidt fakta om grødens historie
Vi har lavet grød i 6000 år siden de første bønder i stenalderen begyndte at dyrke jorden. Dengang og de første årtusinder efter blev kornet findelt mellem to sten og på den måde, blev det lettere at koge kornet ud til grød. Grøden har været et af de første skridt mod vores kogekunst, da det kræver et kogekar og ske til at lave.
Grøden forsvandt fra de fine folks borde omkring 1600-tallet, men har været en almindelig spise for den danske bondebefolkning langt op i 1800-tallet. Herefter begyndte folket at spise kød og kartofler og i løbet af 1900-tallet gled grøden helt ud af danskernes kost.
Først i 1970’erne begyndte dele af befolkningen igen at interessere sig for grød og gå på opdagelse i kornprodukternes fantastiske muligheder.