Hjemmelavet jordbærsaft
I går lavede jeg jordbærsaft 🙂 Uhmmmmmm…. det er virkelig en af mine favoritter! Super lækker, sød og forfriskende 🙂 I denne tid har vi så mange jordbær, at vi næsten ikke kan nå at spise dem alle uden at få ondt i maven. Sidste dag plukkede jeg 3,5 kg lækre jordbær, som vi ikke kunne nå at spise og derfor valgte vi at lave saft ud af dem. Det er super nemt og det eneste man skal bruge er jordbær, vand og sukker! Alle jordbærende skal selvfølgelig vaskes og nippes og derefter skæres i halve, men derefter skal de bare i en gryde sammen med vand og sukker og koges. Isabella elsker at være i køkkenet og ville heldigvis hjælpe mig med alle disse jordbær, så det var super hyggeligt at lave 🙂
I sidste uge lavede vi hjemmelavet hyldeblomstsaft, så nu er fryseren fyldt op med dejlig hjemmelavet saft til hele vinteren. Der er bare noget helt specielt, når man kan sidde og nyde hjemmelavet saft med frugt fra haven på en kold vinterdag og mindes den dejlige sommertid 🙂
Jeg gangede opskriften op med fire, så vi kunne få brugt alle vores jordbær, men hvis man ikke har plads i fryseren, er det en god idé at nøjes med opskriften, som den er (med mindre man tilsætter atamon)
Det er kun saften man bruger, så man står tilbage med en tyk jordbærgrød, som man kan bruge til topping af sin grød, fx chiagrød.
Opskrift på hjemmelavet jordbærsaft:
Ingredienser:
- 900 g jordbær
- 0,7 l. vand
- 800 g rørsukker
Fremgangsmåde:
- Nip alle jordbærerne og vask dem grundigt.
- Skær alle jordbærende i halve.
- Kom jordbær, vand og sukker i en gryde og kog det op under oprøring.
- Lad blandingen koge i 20 – 30 minutter.
- Herefter tager du et rent viskestykke – gør det vådt og vrid det godt. Sæt det våde viskestykke fast med tøjklemmer på en stor skål og hæld forsigtigt jordbærblandingen + væske ud på det og lad væsken sive igennem. Pas på med at tvinge saften igennem viskestykket med en ske, da jordbærsaften så bliver lidt grumset.
- Så er saften færdig 🙂 Jeg plejer, at lade saften køle af og derefter hælde det på poser og så i fryseren. Til vores store kande, skal der 2,5 dl ren saft til og blandes så op med vand. På denne måde slipper man for at tilsætte atamon! (Nogen gange hælder jeg noget af saften på flaske, men hvis der ikke tilsættes atamon, så skal det drikkes inden for ca. en uges tid.
Billeder af hjemmelavet jordbærsaft:
Her er jordbærsaften hældt på flaske. Smuk dyb rød farve 🙂
Her er saften blandet op med vand og klar til at blive drukket iskold 🙂