Hjemmelavet knækbrød
Disse hjemmelavede knækbrød er min families number one! De smager simpelthen så godt, og er lette at lave. Jeg har forsøgt mig med en masse andre opskrifter på hjemmelavet knækbrød, men jeg vender alligevel altid tilbage til denne opskrift 🙂
Knækbrødene er gode som et lille mellemmåltid, både for børn og voksne, og er lette at tage med i tasken, hvis man skal på tur, hvor det er rart med lidt sunde snacks. De er gode som de er eller med et stykke god ost på. Knækbrødene holder sig godt sprøde, hvis de bliver opbevaret i en lufttæt beholder. Her hjemme har vi endnu ikke nået at opleve, at de er blevet for gamle, da de hurtigt får ben at gå på 🙂
Opskrift på hjemmelavet knækbrød
Ingredienser:
- 1 dl. solsikkekerner
- 1 dl græskarkerner
- 1 dl. havregryn
- 1 dl. hørfrø
- 1 dl. sesamfrø
- 1 dl rugmel
- 2,5 dl speltmel
- 1,5 tsk. salt
- 1,25 dl rapsolie
- 2 dl vand
Fremgangsmåde:
- Sæt ovnen på 200 grader C. alm. ovn.
- Først ristes solsikkefrø og græskarkerner på en tør pande til de er gyldne (pas på de ikke brænder på)
- Imens blandes havregryn, hørfrø, sesamfrø, rugmel og speltmel sammen i en skål.
- De ristede frø og kerner blandes nu med i skålen.
- Herefter tilsættes olie og vand og det hele røres sammen til en klistret masse.
- Del dejen op i to ligestore stykker
- Start med at lægge det første stykke mellem to stykker bagepapir. På denne måde, er det let at rulle knækbrøddejen tyndt ud.
- Skær den udrullede dej ud i den størrelse, som I foretrækker.
- Sæt bagepladen i ovnen og bag knækbrødene i 15 – 20 minutter.
Punkt 7 – 9 gentages med andet stykke dej.
Billeder af hjemmelavet knækbrød
Solsikkefrø og græskarkerner ristes på panden
Ingredienserne bliver blandet sammen
Rulles ud mellem to stykker bagepapir
Færdige hjemmelavede knækbrød 🙂
Nydes med en god te – Velbekomme 🙂