Hjemmelavet rabarber saft
I denne søde sommertid er det lækkert med hjemmelavet saft. Det er så lækkert, at gå ud i haven og hente de frugter eller bær, som man skal bruge til sin hjemmelavet saft. I denne omgang stod den på rabarber saft, da vores rabarberplante vokser så meget, at vi slet ikke kan følge med. Jeg fik både lavet rabarbersaft og rabarberkompot (der skal bruges til hjemmelavet rabarberis) men alligevel var der en masse rabarberstængler tilovers.
Snart står den på hyldeblomstsaft og jordbærsaft, men indtil hylden og jordbærerne er klar, vil vi nyde denne fantastiske sommersaft. Min rabarbersaft er blevet ret lys rød, da den sort jeg har brugt er meget lys grøn indeni og kun har den røde “hinde” udenom, som giver den røde farve.
Jeg bruger altid, nonoxal i mine rabarberkreationer, da dette neutraliserer rabarberens oxalsyre. Dette er ikke nødvendigt, hvis du kun en sjældent gang bruger rabarber, men hvis du ligesom mig bruger rabarber ofte, er det er meget god idé, at tilføje det!
Opskrift på hjemmelavet rabarber saft
Ingredienser:
- 1000 g rabarber
- 1,5 l vand
- 400 g rørsukker
- 1 – 2 tsk vaniliesukker
- 2 tsk nonoxal
Fremgangsmåde:
- Vask rabarberstænglerne godt og snit dem i mindre stykker
- Kog rabarber stykkerne sammen med vand i en gryde i ca. 40 minutter. Tilsæt også nonoxal!
- Sæt et dørslag i en stor skål, og lad væsken sive fra i et kvarterstid (Brug en ske nænsomt til at presse det sidste væske ud af “rabarbergrøden”.
- Hæld saften i en gryde sammen med vaniliesukker og rørsukker og lad det koge op.
- Herefter hældes saften på flasker (flaskerne skal skoldes inden og vaskes med atamom, hvis saftevandet ikke bliver drukket inden for den første uge, efter det er lavet færdigt.
Værsgo, så er der lækker hjemmelavet rabarber saft