Hjemmelavet speltgrød
Grød er bare en super god måde, at få sund og mættende mad, og så behøver det slet ikke være kedeligt 🙂 En hjemmelavet grød er lækker, og så kan den friskes op med fx nødder og frugt. Vi bruger ofte grød til morgenmad, men grød kan nu også sagtens laves til aftensmad. Jeg lavede denne økologiske speltgrød sidste aften til os alle fire og den blev peppet op med en klat rabarber grød og nødder på toppen. Hvis du ikke lige står med en gang rabarber grød eller frugt, så smager grøden også godt i sig selv. Resultatet blev rigtig lækkert og speltgrøden holdt os mætte i flere timer efterfølgene.
Endnu en god ting ved at spise grød er, at det er godt for økonomien 🙂 Det er ikke særlig dyrt for pengepungen at spise grød, da det for det første mætter hurtigt og for det andet, at der ikke skal ret mange kerner og korn i. Vi køber helst økologisk, og ofte er der tilbud på de økologiske korn og flager, så er det bare at købe stort ind, så kan det sagtens betale sig! Vi bruger altid vand, soyamælk eller soyamælk med vanilie, men selvfølgelig kan alle slags grød også laves på almindelig komælk!
Prøv også mine andre grødopskrifter:
- Risengrød
- Grød med soyamælk – perlebyg
Opskrift på hjemmelavet speltgrød
Opskriften er til 4 personer
Ingredienser:
- 1 liter soyamælk
- 100 speltkerner
- 100 g speltflager
- 1 tsk salt
- Hakket nødder (jeg blandede mandler og hasselnødder)
- En stor klat rabarber grød
Fremgangsmåde:
- Soyamælken, speltkernerne og speltflagerne blandes sammen i en gryde
- Bring mælken i kog
- Kog blandingen i ca. 15-20 minutter (eller til grøden har den ønskede konsistent). Der skal røres i grøden engang imellem, så den ikke brander på.
- Smag grøden til med salt og server den med hakket nødder og evt. rester af en frugtgrød eller frisk frugt.
Værsgo – hjemmelavet økologisk speltgrød – Velbekomme 🙂
Find andre grødopskrifter her.