Kernefamilie v2.0

Ja, hvorfor har vi valgt at kalde vores blog for Kernefamilien?

I vores øjne er en kernefamilie, en familie der elsker at være sammen. Om det så er far, mor med eller uden barn/børn/hund/kat, kærester af samme køn, intetkøn osv, betyder i vores øjne ikke noget. Bare man er der for hinanden, lytter til hinanden og vil hinanden, så falder det indenfor vores definition af begrebet.

En kernefamilie vil hinanden

Vi elsker at være sammen. Vi står op sammen, går i seng sammen, spiser mad sammen, holder ferier sammen, leger sammen, oplever sammen osv.

Det har vi gjort siden vi så hinanden i øjnene første gang, og det ændrede sig ikke da vi fik vores to dejlige piger. Det er også grunden til at vi lever vores liv som vi gør, og kernen i alle de beslutninger vi tager. Det er grunden til at vi hjemmeskoler vores piger, og det er grunden til at vi vil ud og opleve verden sammen.

kernefamilie er kærlighed til livet

Kan man godt være en kernefamilie uden at hjemmeskole sine børn?

Ja – det kan man selvfølgelig sagtens. Det ville bare ikke fungere for os, men alle mennesker er forskellige, så selvfølgelig findes der også familier, hvor den traditionelle måde at leve på vil være det der passer bedst til dem.

Vi føler vi har en masse at give vores børn. De kan lide at være sammen med os, og vi elsker at være sammen med dem, så for os ville det være helt forkert at sende dem afsted det meste af dagen og overlade ansvaret for deres trivsel og læring til en institution.

En moderne kernefamilie

Jamen, er en kernefamilie ikke…

Jo, i statistikker er en kernefamilie typisk angivet som en familie bestående af far, mor og to børn (et af hvert køn). Men, som skrevet ovenfor, er det nok på tide at ændre lidt på vores opfattelse af hvad der er normalt, og af og til overveje om det normale altid er det optimale? Bare fordi et flertal mener noget, behøver det jo ikke at være rigtigt.

Det er også en del af vores mål med pigernes opvækst, at de skal møde alle typer mennesker. At de skal lære at respektere andres synspunkter og udvikle en åben tilgang til verden, og en sund kritisk sans, så de ikke bare accepterer én sandhed, men får lyst til at grave dybere og finde frem til nuancerne i livet.

Kernefamilie giver livskraft

Burde man ikke hellere begrave begrebet “kernefamilie”?

Måske, men hvorfor ikke udvikle det og tilpasse det? Ideen med en kerne, hvor man trives og har det godt, er jo ikke noget fra fortiden. Det er i høj grad gældende i det udfordrende liv vi lever i dag. Verden ændrer sig fra minut til minut, og man skal passe på at man ikke mister sig selv i farten.

En moderne kernefamilie, hvor man har tid til at lytte til hinanden og hvor man kan finde tryghed og tanke op til livets mange stormvejr, er vel i bund og grund noget vi som mennesker altid har haft og altid vil have brug for, hvis vi skal navigere os igennem livet med skindet på næsen :-).

I 2009 skrev Politiken: Kernefamilien ændrer form og i 2014 skrev Berlingske Kernefamilien er på retur. Begge artikler understøtter meget godt vores syn, nemlig at den “klassiske” kernefamile bliver mere og mere sjælden, hvorimod mere fleksible familiemønstre vinder frem. Den stabilitet som kernefamilien kunne bidrage med under opvæksten, skal nu findes et andet sted.

Men hvorfor har I valgt at kalde jer Kernefamilien?

Grunden til at vi har valgt at kalde vores blog for kernefamilien.dk er, at vi gerne vil have dig til at tænke over, hvem der er kernen i dit liv.

Hvem er det der betyder noget for dig, og husker du at prioritere den eller de personer i dit liv – eller er det på tide igen at finde ind til kernen – der hvor kærligheden er størst?

kernefamilie = kærlighed