Rabarber grød
Endelig, endelig, endelig er det tid til årets første rabarber høst 🙂 Jeg elsker rabarber og især stænglernes flotte røde farve og deres syrlige smag. Rabarber kan bruges til så mange forskellige ting som fx grød, saft, is, marmelade og kage. Denne gang var pigerne med til at vælge, hvad rabarberne skulle bruges til og det blev altså til rabarber grød 🙂 Hvilket også bare er super lækkert!
Der findes mange forskellige arter af rabarber, som du kan læse om her. Vi har tre af slagsen i vores lille have og den vi har brugt denne gang er en rigtig gammel sort, kaldet Victoria. Da vi flyttede ind her i vores lille hus for næsten 6 år siden, fik vi en del af min mands fars rabarberplante, som han havde fået af sin far. Sjovt at tænke på at vores piger er 4. generation, der nyder godt af denne urt. Det lille skud, har sidenhen vokset sig stor og givet os så mange rabarber, at jeg næsten ikke har kunnet følge med 🙂 De andre to vi har, er Spangsbjerg og Elmsfeuer, men dem satte vi først for et par år siden, så de kommer først rigtig til deres ret i år 🙂 Godt vi går foråret og sommeren i møde, med forhåbentlig en rigtig god høst af rabarber.
Hvis du har fået lyst til selv at have rabarberplanter i haven, kan du læse om køkkenurten her.
Rabarber grød kan laves på forskellige måder, men vi lavede den på en hurtig og let måde. Det eneste der skal til er selvfølgelig rabarber og så sukker og vanilie.
Opskriften på vores rabarber grød
Ingredienser:
- 500 g rabarber
- ca. 100 g sukker (efter smag)
- 1 tsk. vanilie sukker med top
- 1 tsk. nonoxal (til at neutralisere oxalsyren)
Fremgangsmåde:
- Rens og skyld rabarberne
- Skær rabarberne i små stykker – gerne mindre en 1 cm.
- Rabarberne, sukkeret og vanilie sukkeret samles i en gryde og varmes op til kogepunktet. Herefter skrues der ned på et lavere blus, og rabarber grøden skal så stå og simre i ca. 30 minutter.
- Herefter tages gryden af og grøden er nu færdig. Hvis man ønsker en mere lind grød, skal man blænde den.
- Nydes varm eller kold.