Tomatsovs med røde linser
Røde linser i tomatsovs med spaghetti er en super lækker vegansk ret. Røde linser er en bælgfrugt ligesom fx ærter og kikærter. Den giver en god smag og fylde i sovsen, og er fyldt med gode proteiner og kostfibre.
Hvis du gerne vil vide lidt mere om røde linser, kan du læse om næringsindhold her. Få lidt mere inspiration her til, hvad du kan bruge røde linser, andre bælgfrugter og nødder til, eller benyt dig af Google.
Opskrift på tomatsovs med røde linser
Ingredienser du skal bruge til røde linser i tomatsovs:
- 100 g røde linser (husk at vaske dem godt, inden de tilsættes i retten. Her kan benyttes en si/dørslag)
- 2 løg
- En masse hvidløg 🙂
- Lidt olie til stegning (jeg brugte rapsolie)
- 6 dl vand
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 1 dåse flåede tomater
- 1 lille dåse tomatpasta
- Ca. 2 tsk. tørret oregano
- 1,5 dl kokosmælk
- 2 spsk. hvid balsamicoeddike eller efter smag
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 300 – 400 g spaghetti
Fremgangsmåde:
- Pil løgene og hak dem i små tegn.
- Pil hvidløgene og pres dem i en hvidløgspresser.
- Steg begge slags løg i olien indtil de tager farve.
- Tilsæt vand, linser, spidskommen, hakket tomater, tomatpasta og oregano.
- Lad det hele koge til linserne er kogt ud. Det tager ca. 20 minutter.
- Kog imens spaghettien efter anvisning på posen.
- Tilsæt nu kokosmælk og balsamicoeddike i tomatsaucen, og smag til med salt og peber.