Vegansk koldskål
Selvom der ikke har været så meget sommervejr i år, som man kunne ønske sig det, så hører der selvfølgelig alligevel en god gang koldskål til 🙂 Koldskål er bare så lækkert og forfriskende (især når solen skinner!)
Vi forsøger, at bruge så lidt komælk som muligt hjemme hos os, så derfor har jeg forsøgt mig med denne soyakoldskål. Den er overraskende lækker, cremet, og meget nem at lave. Jeg bruger vores hjemmelavede soyayoghurt (se link længere nede), da det er noget billigere end det man køber færdigt. Da soyamælken med vanilje er ret sød, har jeg ikke tilsat så meget sukker, men hvis du ønsker at din hjemmelavede soyakoldskål skal være meget sød, så tilsæt mere sukker end jeg har gjort!
Lav gerne koldskålen mindst en halv time før den skal serveres, så den kan stå på køl og “sætte sig”. Vores børn spiser koldskål med kammerjunkere til, men min mand og jeg foretrækker den med hjemmelavet müsli (se link længere nede). Så er den dejligt forfriskende, og samtidig også mættende.
Jeg har næsten lige forsøgt mig med hjemmelavet müsli lavet uden honning, sødet med mosede bananer, hvilket fungerer helt fint. Müslien bliver ikke lige så sød, men efter min mening, gør det ikke noget 🙂
Opskrift på hjemmelavet soyakoldskål
Ingredienser:
- 1 l øko soyamælk med vanilie
- 5 dl øko soyayoghurt (jeg brugte vores hjemmelavede soyayoghurt)
- 2 øko citroner
- 2 – 3 spsk rørsukker (tilsæt mere hvis du ønsker den meget sød)
- 2 tsk. vaniliesukker
Fremgangsmåde:
- Hæld soyamælk og soyayoghurt op i en stor skål og rør det godt, så det har en homogen konsistens.
- Pres citronerne ud i mælke/yoghurt-blandingen og rør rundt.
- Tilsæt rørsukker og vaniliesukker og rør rundt til det er rørt ud i blandingen.
- Sæt den hjemmelavede soyakoldskål på køl i en halv times tid og nyd den derefter kold med fx. hjemmelavet müsli.