Vegansk sushi

Siden vi blev veganere, har vegansk sushi faktisk været vores hovedret Nytårsaften, men det afholder os ikke fra at nyde det resten af året 🙂

Der går hurtigt et par timer med tilberedningen, men til gengæld sparer du en masse penge i forhold til at gå ud og spise sushi :-).

 

Step 1: Ris og grøntsager (3-4 pers)

Udover den obligatoriske tang (ca. 10 ark), skal du starte med at tilberede ris og grøntsager:

  • 1 pakke sushiris
  • Vineddike og sukker (til risene)
  • 1 mango
  • 1 agurk
  • 2-3 gulerødder
  • 4 avocadoer

Sådan forbereder du ris og grøntsager:

  1. Sushirisene tilberedes efter anvisningen på pakken. Start et par timer inden du vil lave rullerne, da risene skal nå at køle lidt ned først.
  2. Alle grøntsager skæres i stænger (se billeder nedenfor)

 

Step 2: Cashew dressing

Cashew dressingen går fantastisk i spænd med de indbagte tofustænger 🙂

  • 75 gr cashew nødder
  • ½ dl vand
  • ½ tsk røget paprika
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 fed hvidløg

Sådan laver du dressingen:

  1. Det hele blendes godt og smages til med salt og peber.

 

Step 3: Indbagte tofustænger

De indbagte tofustænger er vigtige, både for konsistens og smag, så dem må du ikke springe over :-).

  • 1½ pakker tofu
  • 3 dl øl
  • 125 g hvedemel
  • 75 g kikærtemel
  • ½ tsk Røget paprika
  • 1 tsk Bagepulver
  • Et par drys salt og peber
  • Fritureolie

Sådan laver du de indbagte tofustænger:

  1. Tofuen skæres ud i stænger, ca 8-10 mm tykke.
  2. Bland øl, mel, paprika, bagepulver, salt og peber
  3. Vend tofustængerne i melblandingen.
  4. Varm fritureolien op. Tjek om det har den rette temperatur, ved at “prøvebage” en enkelt tofustang. Hvis den syder og bobler er olien varm nok.
  5. Steges indtil de er gyldne og køler af på et stykke køkkenrulle.

 

Step 4: Sådan samler du din veganske sushi

Ja, efter alt er forberedt, er det nu dine skjulte japanske gener kommer til deres ret :-).

Hvis du ikke er så heldig at eje nogle rigtige sushi ruller, som dem du ser på billederne herunder, kan du prøve dig lidt frem med bagepapir.

Vi vil ikke skrive en hel masse tekst, men i stedet lade dig se en video :-). Det er faktisk slet ikke så svært.

Et godt tip er at gøre hænderne våde i koldt vand inden de klistrede ris skal bredes ud på tangen. Forsøg at undgå at lægge for meget ris på, da rullerne så bliver alt for tykke. Det kræver lidt træning, så fortvivl ikke, hvis den første rulle ender med at ligne en indisk risret ;-).

Step 5: Det nødvendige tilbehør til din veganske sushi

Til lækker sushi kræves der lækkert tilbehør 🙂

  • En god økologisk soyasovs
  • Chilisovs (til at blande i soyasovsen – hvis du kan lide at der er lidt fut i den)
  • Syltede ingefærstrimler
  • Sesamfrø

Dyp sushien i soyasovsen og derefter i sesamfrø og nyd den sammen med et stykke syltet ingefær.

Nam nam!

 

Billeder – Fordi de siger mere end 378 ord!

Vegansk sushi

Gulerod og agurk skæres i tynde strimler

 

Vegansk sushi

Tofu skæres ud i stænger af ca. 8-10 mm tykkelse. Her har vi brugt røget tofu, men almindelig tofu er helt fint :-).

 

Vegansk sushi

Indbagt tofu, smager ikke af forfærdeligt meget alene, men går fantastisk i spænd med de sunde ingredienser. Man må vel gerne synde lidt?

 

Vegansk sushi

Mangoen skæres i tynde skiver. Hvis du ikke har mango, kan du sagtens bruge æbler i stedet.

 

Vegansk sushi

Avocado skæres i tynde skiver.

 

Vegansk sushi

Så er vi klar til de klistrede ris 🙂

 

Vegansk sushi

Brug våde hænder når du breder risene ud på tangen. Forsøg at lægge et tyndt lag, da rullerne ellers bliver for store.

 

Vegansk sushi

Den lækre dressing går fantastisk i spænd med de indbagte tofustænger.

 

Vegansk sushi

Hvem siger man ikke kan lave sushi uden fisk?

 

Vegansk sushi

Prøv at rulle den så stramt som muligt. Det kræver lidt øvelse :-).

 

Vegansk sushi

Fire ruller, klar til at blive skåret – brug en skarp brødkniv, så du kan “save” dem over, og derved undgå at trykke dem flade.

 

Vegansk sushi

Smuk velsmagende sushi, der bare venter på at blive dyppet i soyasovs og sesamfrø :-).