Veganske bananpandekager

Kan man lave bananpandekager uden æg og komælk? Ja sagtens, og det er utrolig nemt 🙂 Før vi blev veganere, brugte jeg en masse æg til bananpandekager, men det er virkelig ikke nødvendigt! Og så er der ingen dyr, der har skal lide for, at vi kan spise lækre pandekager. Det er win win 🙂

Dette er helt klart vores yndlings pandekager. De smager bare så lækkert og er enormt svampede, som bananpandekager skal være. De minder lidt om amerikanske pandekager og så alligevel ikke, da de slet ikke er så tunge men dejligt luftige. Vi bruger disse bananpandekager både som dessert eller til morgenmad. Man kan sagtens skifte noget af det hvide mel ud med et grovere alternativ, som fx havregryn eller grahamsmel, men prøv dig lidt frem.

Veganske bananpandekager

Veganske bananpandekager

Opskrift på veganske bananpandekager

Dette er en ret stor portion pandekager. Vi er 4 personer (2 voksne + 2 børn), og har altid en del tilbage. De smager super godt når man varmer dem op i ovnen dagen efter, derfor laver vi altid en stor portion.

Ingredienser:

  • ca. 400 g mel – vi bruger økologisk hvedemel eller speltmel
  • 2 – 4 tsk bagepulver – alt efter hvor fluffy du vil have dem 🙂 
  • 2 tsk vaniliesukker
  • 3 tsk kardemomme
  • 0,5 tsk salt
  • 6 dl plantemælk – vi synes de bliver bedst med sojamælk
  • 3 bananer

Fremgangsmåde:

Først blander du mel, bagepulver, vaniliesukker, kardemomme og salt godt sammen og herefter tilsætter du plantemælk og mosede bananer. Alle ingredienser røres sammen, så der ikke er nogen melklatter tilbage i dejen. Dejen skal være lidt tyk.

Vi bruger en pandekagepande til at stege vores pandekager på, da vi så ikke behøver at tilsætte fedtstof til panden, men prøv dig frem på din egen pande. Hæld 3 klatter dej ud på panden og vend dem når de har fået en fin lysebrun farve og begynder at slippe panden. Hold godt øje med dem, da de hurtigt kan brænde på.

Server dine pandekager med vegansk vanilieis og chokoladesovs. De smager også godt med marmelade eller mandelsmør.

Veganske bananpandekager

Bananpandekager med is og chokoladesovs

Hvis du mere har lyst til tynde pandekager med øl, kan du også prøve vores opskrift på veganske pandekager .