Tynde veganske pandekager

Vi elsker veganske pandekager – både disse med øl og vores bananpandekager. Pandekager er jo en lækker dessert, men engang imellem finder vi faktisk på, at lave dem til aftensmad med fx is og marmelade. Hvis bare man sørger for at spise en masse sundt, så er der også plads til de mindre sunde ting, efter vores mening 🙂

Før vi begyndte at spise vegansk, lavede vi pandekager med æg, men man kan altså sagtens lave dem uden æg eller uden erstatningsprodukter. Vi synes selv, at disse pandekager smager mindst lige så godt, som dem vi lavede før i tiden. Dejlige svampede og bløde, men lidt sprøde i kanterne. Lige som vi bedst kan lide dem.

Faktisk er denne opskrift en gammel familieopskrift, som vi så har gjort til en vegansk udgave.

Opskrift på tynde veganske pandekager (4-6 pers.)

Ingredienser

  • 8 dl mel (hvedemel eller speltmel)
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1/2 tsk. salt
  • 2 tsk kardemomme
  • 10 dl sojamælk
  • 2 dl øl
  • 2 tsk. rapsolie

Fremgangsmåde

Først blander du mel, bagepulver, salt og kardemomme sammen. Herefter tilsætter du sojamælk, øl og rapsolie og røre det hele sammen. For at få en mere glat dej uden små melklatter, kan du bruge en håndmixer.

Nu er din pandekagedej klar. Gør en pandekagepande klar og varm den op. Du kan også bruge en almindelig pande, men så skal du måske bruge lidt fedtstof på panden først. Vi bruger altid en pandekagepande og det fungere super godt uden fedtstof.

Hvis du ønsker tynde pandekager, skal du komme så lidt dej på panden som muligt. Ønsker du tykke pandekager, skal du tilføje mere dej. Det er en smagssag. Du skal køre panden lidt rundt og fra side til side, så dejen bliver fordelt ud på panden.

Pandekagen skal vendes, når den slipper panden, og så skal den varmes på den anden side indtil den bliver lysebrun.

Så er den første pandekage klar og du gør det samme med resten af dejen 🙂

Veganske pandekager

Følg os på Bloglovin

Follow my blog with Bloglovin